Konferencje i seminaria

Wielość środków wyrazu stwarza doskonałe pole do mówienia o tym, co ważne, nawet jeżeli poziom towarzyszącej temu abstrakcji zbliża się do ekstremum. Lubimy rozmawiać — z twórcami sztuki, poprzez sztukę, o sztuce. Zależy nam na tym, by była ona łatwo dostępna dla wszystkich, którzy mają ochotę z nią obcować. I chcemy, by robili to jak najczęściej. Stwarzamy przestrzeń do dyskusji o tym, co ważne, zostawiając jednocześnie miejsce na niczym nieskrępowane dygresje prowadzące do zaskakujących wniosków.

Nie boimy się próbować nowych rozwiązań. Działamy na styku wielu dziedzin sztuki, które się ze sobą wzajemnie przenikają. Łączymy skrajnie różne motywy i splatamy wątki, tworząc nową jakość. Eksperymentujemy z formą, by maksymalnie wypełnić ją treścią. A tym, co popycha nas do działania, zawsze jest ciekawość.

.

ORGANIZUJEMY:

• Konferencje naukowe związane z tematyką szeroko pojętej sztuki i historii sztuki

• Seminaria naukowe prowadzone przez specjalistów związanych z rynkiem sztuki

• Kameralne spotkania ze sztuką: pokazy filmów, promocje książek, wieczorki poetyckie, wywiady z artystami, koncerty, itp.

Aranżując otwarte i darmowe wydarzenia, chcemy dać ludziom w każdym wieku możliwość rozwijania swojej wrażliwości artystycznej, pogłębiania wiedzy i poszerzania poznawczych horyzontów.