O fundacji

Fundacja 4 Style powstała w październiku 2015 roku w celu stworzenia przestrzeni dla realizacji różnorodnych projektów artystycznych, interdyscyplinarnych działań twórczych, interesujących badań, spotkań oraz wymiany myśli i idei. Chcemy, by sztuka była łatwo dostępna dla każdego — bez względu na wiek, status materialny i miejsce zamieszkania. Pragniemy również propagować działalności na rzecz rozwoju polskiego wzornictwa przemysłowego oraz wspierać polską sztukę użytkową i aktywność naukowo-techniczną w zakresie udoskonalania procesu produkcji mebli.

JAK DZIAŁAMY?

• Wsparcie młodych twórców

Szukasz wsparcia na drodze artystycznego rozwoju? Chcesz zorganizować własną wystawę, ale nie wiesz, jak to zrobić? Pragniesz, aby inni usłyszeli o twojej twórczości? Nasza Fundacja we wszystkim ci pomoże.

• Konferencje i seminaria

Kultura i sztuka to nierozerwalnie związana ze sobą para, w której spektrum mieści się cały szereg odniesień i znaczeń. Rozwijamy tę ideę, organizując konferencje, seminaria i spotkania kameralne.

• Networking branży sztuki

Rozwój kariery to wielopłaszczyznowy proces. Za każdym sukcesem stoją nie tylko zdobyte dyplomy, kompetencje i doświadczenie, ale także, a może przede wszystkim, ludzie, którzy pojawiają się na drodze do celu.

• Edukacja artystyczna

Wierzymy, że sztuka może być instrumentem sprawczego działania, który generuje pozytywne zmiany społeczne. Dlatego realizujemy zajęcia umożliwiające odkrywanie i skuteczne rozwijanie twórczego instynktu.