Galeria StalowaNa gorąco przekazujemy informacje z Litwy, od warszawskiej Galerii STALOWA, reprezentującej, między innymi, Polskę na tegorocznych, prestiżowych targach ArtVilnius’16, które rozpoczynają się w czwartek 9 czerwca i potrwają do niedzieli. Stalowa wybrała prace 11 artystów – Violi Tycz, Bartosza Czarneckiego, Pawła Słoty, Martyny Borowieckiej, Czesława Czaplińskiego, Marcina Kowalika, Bereniki Kowalskiej, Daniela Krysty, Julity Malinowskiej, Piotra Pasiewicza oraz Agnieszki Żak-Biełowej.  To szczególna odsłona tej imprezy: VII Międzynarodowe Targi Sztuki ArtVilnius’16 ustanowiły tym roku gościem honorowym targów właśnie Polskę, która zaprezentuje najciekawsze galerie i instytucje muzealne w naszym kraju. Tym bardziej cieszy fakt, że jedną z nich została uznana współpracująca Galeria STALOWA. Zajmuje ona stoisko nr 3.19.

Galeria Stalowa na targach

Stoisko Galerii STALOWA na ArtVilnius’16, work in progress, materiały galerii

Ruszyła również internetowa aukcja NEW ART ORDER na platformie Artinfo. Zachęcamy do zapoznania się ze starannie wyselekcjonowanymi pracami „gorących nazwisk” polskiej sztuki współczesnej. To więcej niż prezentacja prac na sprzedaż. To również przegląd najciekawszych zjawisk polskiej sztuki i możliwość nabycia prac, których artyści już dziś są klasyfikowani na wysokich pozycjach w rankingach. Właściwie inwestycja „w ciemno”. Aukcja potrwa do 26 czerwca.

Zachęcamy również do udziału w 60 Aukcji Młodej Sztuki, która odbędzie się 23 czerwca 2016 | czwartek, godz. 19:00. Właśnie pojawił się katalog tej aukcji.

Viola Tycz - Galeria Stalowa

Zachęcamy również do zapoznania się z wersją elektroniczną folderu przygotowanego z okazji Targów ArtVilnius’16 przez Galerię Stalowa.