KRAKERS: Magdalena Laskowska – pejzaż oniryczny. Wernisaż wystawy 12.04.2019, godz. 19:00 w Fundacji4Style.

Obrazy jak malowane przez przymrużone oczy, gdzie nasze wyobrażenie rzeczy miesza się z rzeczywistością.  Kontrastowe kolory realizmu, przechodzą w światło doprowadzone do granic, czasem buduje ono pejzaż a czasem go rozmywa, jak tuż przed otwarciem oczu, kiedy klarowna wizja zamienia się w nocne wspomnienie. Pospolite sytuacje, sielanki miejskie i podmiejskie, oddane są sumarycznie jak dziecięce widzenie świata rzeczy, niczym nie zmącone i utopijne. Głęboki cień kładzie się tam, gdzie pamięć i wyobraźnia zawodzi, daje uczucie niepokoju, zagadkowości i mistycyzmu. Mimo pozornego spokoju wszystkie prace łączy napięcie, widmo zmiany w obrazie, znikających w nim postaci, zachodzącego słońca, kończącego się horyzontu, zatartego marzenia sennego, wszystko to zmusza nas do nieustawicznego … patrzenia.
Wystawę można oglądać od 08.04 do 30.04.2019
wtorek – piątek od 12 do 19, sobota – niedziela od 12 do 18:00
Plac Wszystkich Świętych 8, Kraków.
The gallery was not found!