Adam Żądło - Fundacja 4 Style

Adam Żądło

Wyróżniony w konkursie CALL4ARTS 2017

Urodzony w 1993 roku, artysta audiowizualny, student Grafiki na Akademii Sztuk Pięknych w Krakowie. Specjalizuje się w filmie animowanym i fotografii. Czynnie wspiera koła naukowe, zajmujące się konstruowaniem cyborga i badaniem przestrzeni kosmicznej. Wychował się na wsi, w swojej twórczości łączy doświadczenie z pracy na roli z wiedzą naukową i najnowszymi technologiami. Uczestnik międzynarodowych wystaw, festiwali i konkursów m.in. finalista World Photography Awards w kategorii Student Focus (Sony oraz World Photography Organisation, Londyn, 2016), zwycięzca Otwartych Mistrzostw Fotograficznych (Grand Prix, Olsztyn), finalista BioArt Contess (Gwacheon National Science Museum i Busan National Science Museum, Seul, 2016), Nature Film Festival (Innsbruck, 2016), czterokrotny półfinalista konkursu Adobe Design Achievement Awards (Kalifornia, USA), SciOn! Festiwal filmowy (The National Automobile Museum, Reno, USA).

Prace artysty: