Wyniki konkursu dla studentów ASP: Call4Arts 2016 - Fundacja 4 Style

Konkurs Call4Arts

IDEA

Najlepszym studentom artystycznych kierunków krakowskiej Akademii Sztuk Pięknych chcemy zapewnić dynamiczny start w branży kultury i sztuki. Promujemy wybitne talenty, wspieramy w rozwoju nabytych umiejętności oraz stwarzamy możliwości nawiązywania cennych kontaktów zawodowych.

ZAŁOŻENIA

• Konkurs Call4Arts skierowany jest do studentów wszystkich kierunków krakowskiej Akademii Sztuk Pięknych.
  • Nagroda główna jest tylko jedna. Chcemy uhonorować nią najzdolniejszego studenta, wyróżniającego się talentem i potencjałem, który pozwoli mu wybić się na współczesnym rynku światowej sztuki.
  • Za wyjątkowo ciekawe prace postanowiliśmy przyznać również max. 5 wyróżnień, będących motywacją do dalszej pracy twórczej.
  • W konkursie można wygrać tylko raz. Wyróżnienia otrzymywać można wiele razy.
  • Podstawą do wyboru zwycięskich prac jest doroczna wystawa prac studentów.
  • W jury konkursowym zasiądą osoby niezależne, niezwiązane z ASP i niebędące artystami.

NAGRODA GŁÓWNA

• Wyjazd na Art Basel – największe targi sztuki na świecie odbywające się w Bazylei
  • Promocja artysty
  • Możliwość organizacji indywidualnej wystawy

NAGRODA DODATKOWA DLA WSZYSTKICH LAUREATÓW KONKURSU

• Wspólna wystawa w Fundacji4Style
  • Wydanie katalogu z nagrodzonymi pracami
  • Promocja w kanałach informacyjnych Fundacji
  • Pozycjonowanie w internecie
  • Stworzenie dedykowanego profilu artysty na stronie internetowej Fundacji 4 Style

JAK PRZEBIEGA KONKURS

1. ETAP Podczas każdej wystawy końcoworocznej na Akademii Sztuk Pięknych w Krakowie, dokonywane są nominacje artystów do konkursu. Ich ilość jest nieograniczona, każdy kto znajdzie przy swojej pracy kartonik z logiem Call4Arts, jest zakwalifikowany i przechodzi do kolejnego etapu. Wszystkich nominowanych z wielką przyjemnością informujemy o tym wyróżnieniu.

2. ETAP Jury wybiera sześć najlepszych prac, i przydziela jedną Nagrodę Główną oraz pięć Nagród Wyróżnienia.W pierwszej połowie semestru, następuje uroczyste przekazanie nagród przez Dziekana Akademii Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie. W kolejnych miesiącach dokonuje się otwarcie wystawy wszystkich nagrodzonych, któremu towarzyszy publikacja/ katalog.

EDYCJE KONKURSU CALL4ARTS

GALERIA ZDJĘĆ